vrijdag, 25. september 2009 - 14:57

Koeman: 'Niet bevreesd voor Mertens'

(Elfvoetbal) Moeiteloos paste Dries Mertens zich aan aan de Eredivisie. De Belgische aanvallende middenvelder heeft met drie goals en één assist tot dusver een belangrijk aandeel in de goede competitiestart van FC Utrecht. AZ-trainer Ronald Koeman is op zijn hoede, maar wil de hype rondom de handige dribbelaar niet overdrijven.

"Ik ben niet bevreesd voor hem", antwoordde hij aan ELF Voetbal. "Natuurlijk, hij is een technische speler met loopvermogen. Maar laat hem eerst maar eens een langere tijd op dit niveau presteren."

Bij AZ lijkt het laatste weken wel eens aan een echte nummer tien te ontbreken. Iemand die Mounir El Hamdaoui en Moussa Dembélé vrij voor de keeper kan zetten. Koeman ziet dat iets anders. "Ook wij hebben die spelers in de selectie rondlopen. Of Mertens in de toekomst wat voor ons zou kunnen zijn? Dat ligt aan zijn ontwikkeling als speler."

De druk op AZ neemt langzaam toe. De ploeg wist zijn laatste twee competitiewedstrijden niet te winnen. "Na drie nederlagen kan er twijfel bij spelers ontstaan. Dat zag ik ook terug in de eerste helft tegen Jong Ajax. We beseffen dat we nu moeten gaan winnen."

Met FC Utrecht als tegenstander wacht de kampioen een pittige klus. "Ze hebben een aardige seizoensstart. Normaal gesproken heb je het daar nooit makkelijk. Maar bij Utrecht is het dit seizoen een beetje meer voetbal geworden en minder fysiek."
Categorie:
Tag(s):