zaterdag, 14. februari 2009 - 22:17

Koevermans redt punt voor PSV tegen AZ

(Elfvoetbal) Danny Koevermans is het scoren niet verleerd. Tegen zijn oude club AZ maakte hij twee doelpunten en bracht daarmee zijn ploeg van een 0-2-achterstand terug naar een gelijkspel.

Voor Danny Koevermans leek het er dit seizoen op dat hij nauwelijks meer aan spelen zou toekomen. PSV trok deze winter de Zweede Ola Toivonen aan en met ook nog Danko Lazovic voor zich zag Koevermans in zichzelf een rol als derde spits weggelegd.

Toivonen bewees zich in de eerste vier wedstrijden, die hij voor zijn nieuwe ploeg speelde. Hij maakte drie doelpunten en liet flair zien, de nieuwe spits van PSV dus. Zaterdag kreeg Danny Koevermans echter toch de kans in de basis van de Eindhovenaren. Toivonen zat een schorsing uit en Danko Lazovic en de Schiedammer vochten een concurrentiestrijd uit, waarbij Koevermans won. Door een blessure zat Lazovic zelfs niet eens bij de selectie van PSV in deze topper.

Louis van Gaal, de oude trainer van Koevermans toen hij nog bij AZ zat, baalde. "Ik stel ook altijd mensen op tegen hun oude club, dan is er namelijk meer drang voor iemand om zich te bewijzen." Van Gaal bleek pijnlijk gelijk te krijgen.

Koevermans speelde gedurende de wedstrijd een onopvallende rol. Voetballend liet hij zich niet echt zien, maar hij werd wel de belangrijkste man bij de Eindhovenaren. De spits maakte zelf de aansluitingstreffer op het moment dat de tweede helft nog maar nauwelijks op gang was. AZ-doelman Sergio Romero stompte naast de bal en Koevermans kopte keurig binnen.

Goed tien minuten later had de oud-AZ-spits, Koevermans speelde van 2005 tot 2007 in Alkmaar, weer een grote kans. Hij kreeg alleen de bal niet goed op zijn voet en de bal ging naast. Tien minuten voor tijd was het wel raak. Via Francisco Rodriguez kwam de bal bij de spits. Die draaide om zijn as en haalde vernietigend uit.

"We hebben alles of niets gespeeld op het einde", analyseerde Koevermans zijn doelpunt. "Rodriguez kwam erin om mij te bedienen en dat pakte goed uit. Ik ben hartstikke blij met mijn doelpunten. Toivonen ook hoor, want ik was ook blij toen hij scoorde in de afgelopen wedstrijden."

Koevermans heeft wellicht zichzelf bewezen ten opzichte van Danko Lazovic. Voor hem is het nu zaak met zijn nieuw opgedane vertrouwen ook Toivonen uit de basis te spelen. Dat zal een lastige klus worden, maar de Schiedammer moet dan volgende week weer maar de belangrijkste man van Eindhoven worden. Dan tegen Groningen.
Categorie:
Tag(s):