donderdag, 7. mei 2009 - 10:04

Koffiebrander wint Corporate Green Global Award

Amsterdam

De Nederlandse koffiebrander Drie Mollen Holding ontvangt vandaag in New York een Corporate Green Global Award van Rainforest Alliance. Deze internationale keurmerkorganisatie zet zich in voor de bescherming van ecosystemen in Zuid-Amerika, Afrika en Azië en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn. Drie Mollen Holding krijgt deze duurzaamheidsprijs omdat zij met de verkoop van koffie afkomstig van duurzaam gecertificeerde plantages een grote bijdrage levert aan natuurbehoud en goede leefomstandigheden van koffieboeren. Het is voor het eerst dat een Nederlandse koffiebranderij deze prijs wint.

Drie Mollen ondersteunt supermarkten, groothandels, vendingbedrijven, cateraars en overige foodservice klanten bij het verkopen van duurzaam geproduceerde koffie en thee met keurmerken als Rainforest Alliance, Max Havelaar of UTZ Certified. Momenteel is bijna een derde van het totale retail koffievolume dat Drie Mollen op de Nederlandse markt brengt duurzaam gecertificeerd.

Rainforest Alliance, dat in 1987 is opgericht in samenwerking met een coalitie van Zuid Amerikaanse NGO's, is van origine een natuurbeschermingsorganisatie. Sinds 1992 heeft Rainforest Alliance een programma voor koffie. Daarnaast zijn er programma's voor bananen, citrusfruit, ananas, cacao, hout, snijbloemen, macademia noten, passievrucht en ook voor ecotoerisme. Speerpunten van Rainforest Alliance zijn het behoud van ecosystemen, bescherming van inheemse diersoorten en eerlijke behandeling en goede arbeidsomstandigheden voor werknemers.
Categorie:
Tag(s):