woensdag, 4. maart 2009 - 20:34

Kogelafsluiter winnaar HISWA Innovatieprijs 2009

Amsterdam

Uit de drie producten die in de race waren voor de HISWA Innovatieprijs 2009 is de Trudesign kunststof kogelafsluiter met sensoren als winnaar naar voren gekomen. Dit werd gisteravond bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking aan het einde van de openingsdag van de watersportbeurs. Alle genomineerde producten zijn nog tot en met zondag 8 maart te bekijken op de HISWA 2009 in Amsterdam RAI.

De afsluiters die voldoen aan de gestelde ISO 9093-2-2002 norm, zijn voorzien van sensoren om via het controlepaneel de open en gesloten stand van de afsluiter te kunnen aflezen. De sensor kan eenvoudig op de startschakelaar worden aangesloten, waarbij de motor alleen gestart kan worden indien de afsluiter in open positie staat. "Watersporters kunnen hiermee ernstige schade aan de motor, aggregaat of watermaker voorkomen", aldus de jury. De afsluiters zijn bovendien breed toepasbaar dankzij de beschikbaarheid in vijf verschillende maten.


Overige genomineerde producten

Q-SNAP is een nieuw, gepatenteerd roestvrijstalen sluitsysteem, waarbij een normale drukknoop wordt geborgd, terwijl het bovendien een spanfunctie heeft. Tegelijk met het sluiten wordt het doek gespannen. Hierdoor kunnen zelfs mensen die minder krachtig zijn de dekzeilen eenvoudig, licht en geborgd sluiten.


Navionics Mobile is een nieuw navigatie softwareprogramma dat op de meest recente modellen van mobiele telefoons geïnstalleerd kan worden. Hiermee kunnen maritieme kaarten van de telefoon afgelezen worden.

Criteria waarop de jury de inzendingen beoordeelt, zijn het vernieuwende karakter van het product, toepasbaarheid van het product, belang voor de consumentenmarkt en acceptabel prijsniveau. Bovendien moet het product middels een noviteitenformulier bij de HISWA organisatie zijn aangemeld, al daadwerkelijk op de markt verkrijgbaar zijn en vanzelfsprekend gepresenteerd worden op de beurs.
Categorie:
Tag(s):