maandag, 9. februari 2009 - 17:38

Kom sterker uit de economische crisis met de KvK

Almere

Ondernemen is risico´s nemen en kansen grijpen. Nu het economisch minder gaat is het belangrijk om de risico´s te beperken. Goed advies is hierbij onontbeerlijk.

De Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland helpt ondernemers graag de economische crisis door en staat hen met raad en daad bij. De Kamer van Koophandel heeft een speciale website over de kredietcrisis en een speciaal telefoonnummer voor vragen over de kredietcrisis. Ook houdt zij in februari en maart bijeenkomsten over ondernemen met tegenwind.

Kijk vooruit en handel op tijd. Houd debiteurenbeheer op orde. Kijk nogmaals naar uw ondernemingsplan. Maak omgevingsanalyses; misschien biedt de crisis ook kansen. Zo maar een greep uit de vele tips die op www.kvk.nl/tegenwind staan.

Deze site is door de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland opgezet voor ondernemers, die willen weten hoe zij met de kredietcrisis kunnen omgaan. Ondernemers kunnen op de site een fitheidstest doen, zo weten zij hoe ‘gezond’ hun bedrijf is, er staan tips in over hoe te scoren met een offerte, informatie over personeel, financiën enzovoort.

Wie persoonlijk advies wil hebben, kan met de Kamer van Koophandel bellen om een afspraak te maken voor een maatwerkgesprek. Ook deelt de Kamer van Koophandel graag haar netwerk van experts met ondernemers tijdens spreekuren.

Ondernemen met tegenwind
Ondernemers die sterker uit de crisis willen komen, zijn van harte welkom bij de bijeenkomsten over ondernemen met tegenwind. De bijeenkomst in Hilversum op 24 februari, was binnen een dag vol. Daarom is er op 26 maart een tweede bijeenkomst in Almere gepland.

Ondernemers horen hier bijvoorbeeld meer over hoe ze de effecten van de crisis kunnen beperken, hoe ze toch kunnen blijven groeien, wat men maar beter kan vermijden en of acquisitie tijdens de recessie verstandig is. Aanmelden voor de bijeenkomst van 26 maart kan via www.kvk.nl/tegenwind. De bijeenkomst is gratis.

Speciaal servicenummer
Ondernemers die graag persoonlijk met een adviseur willen spreken over de kredietcrisis, kunnen bellen met het speciale servicenummer 036-5248695. Een adviseur van de KvK bespreekt met ondernemers hun vragen en verwijst eventueel door.

Ook op www.kvk.nl/tegenwind lezen ondernemers alles over hoe om te gaan met de kredietcrisis.
Provincie:
Tag(s):