maandag, 19. oktober 2009 - 12:46

Koningin bij Global Assembly van de Club van Rome

Den Haag

Hare Majesteit de Koningin woont 26 oktober te Amsterdam een deel bij van de openbare jaarlijkse Global Assembly van de Club van Rome. Dit jaar is het thema ‘Klimaat, Energie en Economisch herstel’. Dit heeft het ministerie van Algemene Zaken vandaag bekendgemaakt.

Voormalig president van de Sovjet Unie Michael Gorbatsjov, ere-lid van de Club van Rome, houdt een toespraak. De Global Assembly is het laatste congres in een serie van zeven in de opmaat naar de topconferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering die eind dit jaar in Kopenhagen wordt gehouden.

De Global Assembly 2009 wordt dit jaar georganiseerd door het Amsterdamse Instituut voor Milieu en Systeem Analyse (IMSA). IMSA is een denktank op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

De Club van Rome brengt, als een non-profit, non-governmental organisation (NGO), mensen samen die ervan overtuigd zijn dat de toekomst van de mensheid niet definitief vast staat en dat ieder mens kan bijdragen aan het verbeteren van de samenleving.

Wetenschappers, economen, zakenmensen, hoge ambtenaren, staatshoofden en voormalig staatshoofden van alle vijf continenten, bundelen hun kennis en ervaring uit een grote verscheidenheid aan achtergronden om tot een dieper inzicht en begrip te komen van de wereldproblematiek.
Provincie:
Tag(s):