woensdag, 21. januari 2009 - 18:19

Koningin brengt werkbezoek aan ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk

Harderwijk

Hare Majesteit de Koningin heeft woensdagmiddag een werkbezoek gebracht aan ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Het bezoek stond in het teken van innovatie in de zorg. De Koningin werd tijdens haar bezoek vergezeld door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de heer A.Klink.

Innovatieve toepassingen in de zorg zijn nodig. Slimme innovaties kunnen werkprocessen verbeteren, de kwaliteit verhogen, samenwerking in de zorgketen bevorderen en de zorgsector aantrekkelijker maken om in te werken. Ook kunnen innovaties bijdragen aan de zelfredzaamheid van patiënten, zodat zij minder vaak een beroep op de zorg hoeven te doen.

Het ziekenhuis is als eerste ziekenhuis in Nederland aangesloten op het elektronisch medicatiedossier (EMD) via de landelijke infrastructuur. Het wisselt via het Landelijk Schakelpunt medicatiegegevens uit met apothekers in de regio. Het EMD is onderdeel van het elektronisch patiëntendossier.

Het bezoek begon met een rondetafelgesprek over innovaties in de zorg. Daarna kreeg de Koningin korte demonstraties van de burgerservicenummer-zuil en het elektronisch patiëntendossier op de spoedeisende eerste hulp. Het bezoek werd afgesloten met een rondetafelgesprek over het elektronisch patiëntendossier.
Provincie:
Tag(s):