dinsdag, 20. januari 2009 - 9:20

Koningin doopt patrouillevaartuig KLPD

Gorinchem

Koningin Beatrix doopt vandaag 20 januari de P99, het nieuwe patrouillevaartuig van de Dienst Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

De doop zal plaatsvinden bij Damen Shipyards Gorinchem, de bouwer van het vaartuig.

De P99 is de laatste in een serie van tien nieuwe vaartuigen die aan het KLPD zijn geleverd. Bij het ontwerp van deze schepen is veel aandacht besteed aan verlaging van het gewicht ten opzichte van eerdere patrouilleboten. Het doel hiervan is een efficiënter schip te krijgen met kleinere motoren, dat niet alleen goedkoper is in aanschaf, maar gedurende de levensduur veel minder brandstof zal verbruiken. Het nieuwe patrouillevaartuig is bestemd voor de groep Gorinchem van de unit Rivieren West van de Dienst Waterpolitie.

De Dienst Waterpolitie is één van de elf operationele diensten van het KLPD. Samen met de 25 regionale politiekorpsen vormt het KLPD de gehele Nederlandse politieorganisatie, onder verantwoordelijkheid van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Dienst Waterpolitie is verantwoordelijk voor opsporing, toezicht en handhaving op de hoofdvaarwegen en de grote wateroppervlakten in Nederland. Ook de politiezorg op de Noordzee, buiten de kustlijn (territoriale wateren), valt onder de verantwoordelijkheid van de Waterpolitie.
Provincie:
Tag(s):