zaterdag, 16. mei 2009 - 11:44

'Koningin Fabiola wordt gedood met kruisboog'

Amsterdam

Bij de Belgische krant La Dernière Heure is een dreigbrief aan het adres van Koningin Fabiola binnengekomen. De Belgische vorstin zou op 21 juli door een schot met een kruisboog gedood worden. De brief is ondertekend door de tot nu toe onbekende organisatie O.E.D.H. Flanders. De terreurafdeling van de federale politie heeft de brief inmiddels in onderzoek.

'De 80-jarige Fabiola zal op 21 juli tijdens het grote militairedefilé in Brussel worden doodgeschoten', aldus de briefschrijver. Het papiertje, dat overigens vol staat met schrijf- en spelfouten, was voorzien van een postzegel uit de vorige eeuw. Reden voor de moord zou de 'vergiftiging' van koning Boudewijn zijn.

Ook het Coördinatieorgaan voor de Analyse van de Dreiging (OCAM) is op de hoogte gebracht. Uit een scan van de brief is inmiddels gebleken dat er op de brief bruikbare vingerafdrukken aanwezig zijn.

Ook zijn de beelden van de bewakingscamera's rond het gebouw van La Dernière Heure in beslag genomen. Sinds de aanslag op het Nederlandse koningshuis in Apeldoorn, wordt niets aan het toeval overgelaten, aldus de redactie van de Belgische krant De Standaard.
Categorie:
Tag(s):