dinsdag, 20. januari 2009 - 18:22

Koos Spee weg als landelijk verkeersofficier

Soesterberg

Landelijke verkeersofficier J. (Koos) Spee (62) draagt de leiding van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) over aan officier van justitie P.J.D.J. (Peter) Muijen. Muijen heeft Spee vervangen sinds hij in november vorig jaar in verband met een herniaoperatie met ziekteverlof is.

Peter Muijen zal leiding geven aan de integratie van het BVOM met het Landelijk Parket die op 1 januari 2010 moet zijn voltooid. Het BVOM blijft overigens bestaan, maar niet als zelfstandig onderdeel.

De heer Spee zal coördinerende taken op het gebied van verkeershandhaving gaan verrichten. Hij heeft op dat terrein een bijzondere expertise opgebouwd die het OM graag wil behouden en inzetten. Het College en de heer Spee zijn in goed overleg over de nadere invulling. Spee zal doorgaan met het leveren van een inhoudelijke bijdrage aan het verkeersprogramma Wegmisbruikers.

Als oprichter en jarenlange motor van het BVOM heeft Koos Spee een belangrijke bijdrage geleverd aan de verkeersveiligheid in Nederland. Zo heeft hij onder meer een belangrijke rol gehad bij de intensivering van de verkeerscontroles. Mede hierdoor is het aantal verkeersdoden in Nederland is afgenomen van 1.166 in 2000 tot 791 vorig jaar.
Provincie:
Tag(s):