donderdag, 4. juni 2009 - 7:38

Korte felle brand in centrum voor dagopvang

Delft

In Dienstencentrum Perspektief, een centrum voor dagopvang van dak- en thuislozen aan de Surinamestraat in Delft, heeft woensdagavond een felle brand gewoed. Niemand raakte gewond.

Door een snelle inzet van groot materieel had de brandweer het vuur na ongeveer 40 minuten onder controle. In het centrum was bij het uitbreken van de brand niemand aanwezig. De schade is aanzienlijk.

De brand werd rond 23.00 uur gemeld door meerdere voorbijgangers. Toen de brandweer ter plaatse kwam was er sprake van een uitslaande brand in twee vertrekken op de eerste verdieping van het dienstencentrum.

Door een snelle inzet van drie blusvoertuigen kon het vuur in korte tijd worden geblust en werd branduitbreiding naar de rest van de eerste verdieping en de begane grond voorkomen. De brandweer is daarna nog enige tijd bezig geweest om mogelijke vuurresten in holle ruimten in wanden en plafonds te lokaliseren en te blussen. Daarbij moest het nodige hak- en breekwerk worden verricht. De eerste verdieping van het centrum werd door de brand zwaar beschadigd en is voor enige tijd onbruikbaar.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De politie zal daarnaar een onderzoek instellen.
Provincie:
Tag(s):