dinsdag, 3. maart 2009 - 20:16

Kroonprins bezoekt revalidatiecentrum

Doorn

Kroonprins Willem-Alexander heeft dinsdag het Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg in Doorn bezocht. Tijdens het werkbezoek opende de prins onder meer een nieuwe vleugel van het revalidatiecentrum.

Prins Willem-Alexander sprak met revaliderende militairen die onder meer gewond zijn geraakt in Afghanistan. Ook woonde de prins een demonstratie bij van het innovatieve revalidatieapparaat CAREN (Computer Assisted Rehabilitation Environment).

De CAREN is een revalidatieapparaat dat in Israel is ontwikkeld, speciaal voor gewond geraakte militairen. Bij de CAREN staat de patiënt op een platform dat in zes richtingen kan bewegen, terwijl voor hem een virtuele omgeving wordt. Sensoren registreren de bewegingen, zodat de patiënt zichzelf geprojecteerd kan zien.

De virtuele revalidatieomgeving biedt een vrijwel onuitputtelijke hoeveelheid oefenmogelijkheden. Patiënten blijken met de CAREN aanzienlijk sneller te revalideren dan bij traditionele behandelmethoden. De prins sprak uitgebreid met de specialisten van het MRC dat dit geavanceerde apparaat.
Provincie:
Tag(s):