vrijdag, 6. februari 2009 - 20:59

Kunst keert terug aan de Praediniussingel

Groningen

Het college van B&W heeft het voornemen om het gebouw Praediniussingel 59/59a te gunnen aan de Hanzehogeschool Groningen. De hogeschool heeft een plan ingediend waarbij delen van Academie Minerva gehuisvest worden in het gebouw van het oude Groninger Museum. Met haar plan realiseert de Hanzehogeschool Groningen een kunstendriehoek met de Academie voor Bouwkunst aan de Zuiderkuipen, Academie Minerva aan het Gedempte Zuiderdiep en het gebouw aan de Praediniussingel.

De Hanzehogeschool is van plan om het gebouw in zijn oude
luister te herstellen. Daarnaast blijft het gebouw publiek toegankelijk met ruime expositieruimten. Het oude Groninger Museum blijft dus een functie voor de kunsten vervullen.

In het gebouw zijn naast expositieruimten ook ateliers, een meetingpoint voor kunstenaars, fotografie studio’s, multimedia lokalen en kantoren gepland. In de presentatie van de plannen heeft de Hanzehogeschool Groningen aangegeven op de plaats van een in 1950 aangebouwd
nevengebouw, nieuwbouw te willen plegen. Deze nieuwbouw komt bovenop het huidige nevengebouw dat dienst heeft gedaan als depot. In dit nieuwe gebouw vinden de masteropleidingen van Academie Minerva (zoals Schilderkunst) een nieuw onderkomen, maar er is ook een horecabestemming gepland.
Provincie:
Tag(s):