dinsdag, 29. september 2009 - 9:43

Kunstwerk rotonde Oranjelaan ‘in de schijnwerpers’

Roermond

Als afronding van het project ‘aanleg rotonde Oranjelaan’ wordt het kunstwerk op deze rotonde binnenkort ‘in de schijnwerpers’ gezet. De belichting van het kunstwerk van de heer Joep Nicolas van Ronkenstein, dat medio 2008 in het hart van de rotonde is geplaatst, wordt op 30 september a.s. officieel in werking gesteld. Het kunstwerk is gemaakt in 1974. Een jaar later bood de Roermondse Stichting 1880 het aan de Gemeente Roermond aan.

Genoemd kunstwerk stond tot de reconstructie van het Stationsplein (in het jaar 2000) op het Stationsplein. Na de reconstructie van het Stationsplein is het opgeslagen op de gemeentewerf. Naar aanleiding van een suggestie van een buurtbewoner heeft de gemeente besloten het kunstwerk op de rotonde te plaatsen. Het kunstwerk functioneert hier niet meer als fontein, zoals het in de beginjaren deed. Na jaren heeft het kunstwerk nu wel weer een mooie plek gekregen op een markant punt in Roermond.

Lang is gezocht naar een passende verlichting van het kunstwerk. Gekozen is voor een verlichting van binnenuit met LED-licht. Verlichting van binnenuit geeft het kunstwerk een andere uitstraling dan overdag. Door het toepassen van LED-licht is het mogelijk een programma in te stellen waarbij de kleur langzaam verandert. Wethouder IJff: “LED-verlichting verbruikt weinig stroom en de lampen hebben een zeer lange levensduur. Daarmee is deze techniek innovatief te noemen en past hij uitstekend binnen de ambities van het gemeentelijk verlichtingsplan”.
Provincie:
Tag(s):