dinsdag, 19. mei 2009 - 8:42

Kwaliteit huurauto’s laat te wensen over

Het is nog altijd droevig gesteld met de kwaliteit van huurauto’s in het buitenland. Uit een steekproef van de ANWB en haar zusterclubs blijkt dat in 10% van de gevallen een auto werd meegegeven die technisch gezien niet de weg op mocht.

Voor de steekproef onderzocht de ANWB verhuurbedrijven in zeven verschillende, populaire, Europese vakantielanden, waaronder Turkije, Kroatië, Spanje en Italië. De verhuurbedrijven waren onderdeel van internationale ketens, nationale ketens en lokale verhuurbedrijven.

De beste kwaliteit auto vond het testteam bij verhuurmaatschappij National op het Griekse Kos. De slechtste auto trof het team aan in Thira op het Griekse eiland Santorini. Daar kreeg het testteam een auto mee met een beschadigde band, vervormde velgen en zelfs een ontbrekende wielbout. Van de onderzochte internationale ketens scoorden alleen de auto’s van Avis op alle bestemmingen in deze steekproef goed. De kwaliteit bij de overige ketens verschilde aanzienlijk.

De ANWB raadt consumenten aan zich vooraf in Nederland goed te laten informeren naar dekkingen en bijbehorende kosten. Gezinnen met kleine kinderen wordt aangeraden om alleen in zee te gaan met een maatschappij die over stoeltjes beschikt met een geldig ECE-keurmerk.
Categorie:
Tag(s):