zondag, 15. februari 2009 - 17:03

Kwartier aanzetten is voldoende voor Groningen

(Elfvoetbal) FC Groningen heeft zondagmiddag aan een kwartiertje extra inzet genoeg gehad om te winnen van Heracles Almelo. De ploeg van trainer Ron Jans won door twee doelpunten binnen drie minuten.

Groningen speelde geen mooie wedstrijd. Alleen is iedereen dat over een paar weken weer vergeten. Dan staat er in de statistiekenboeken gewoon een van de vijf wedstrijden op rij waarin Groningen weer geen tegendoelpunt kreeg.

Heracles viel aan, maar Groningen hield de Almeloërs keurig ver van het doel. De omsingeling leverde niet genoeg druk op. Heracles loste nog wel zeven schoten op doel, maar die waren veelal van afstand. Echt goed uitgespeelde kansen kreeg de ploeg bijna niet, ondanks het zeer slechte spel van Groningen-verdediger Andreas Granqvist. Zijn collega's in de defensie hielden de aanvallen goed af. De kracht van het Groningen van 2009.

Groningen leek de grote favoriet voor de winst. Heracles Almelo overrompelde de groenwitten echter met enorm opportunistisch spel, met name door Darl Douglas die in de eerste helft de uitblinker was. Groningen zag het een half uur aan, voor het zelf gas ging geven. Dat werd vrij snel, na knap aangeven van Martijn Meerdink, afgewerkt met een mooi doelpunt van Gonzalo Garcia. Binnen drie minuten lag ook de tweede er in. Nu was het Marcus Berg die, na een vrije trap van Garcia, op de juiste plek stond.

In de tweede helft vond Groningen het genoeg geweest. De ploeg stond voor en ging achterover hangen. Mede onder invloed van Paddy John, die de tegenvallende Juha Hakola verving, werd Heracles beter en beter. Doelpunten maken lukte alleen niet.

Heracles-trainer Gert Heerkens reageerde daarop: "We hadden meer verdiend. Ons spel was aardig, het zag er allemaal leuk uit, we hadden meer overwicht, maar als je dan niet scoort, verlies je gewoon."

De andere trainer vond het spel van zijn ploeg ook niet sterk. "Het was ploeteren, baggeren en aanmodderen. Af en toe had het niet veel met voetbal te maken. Maar we hebben al vijf wedstrijden de nul gehouden en voetbal gaat wel om winnen." Als dat laatste met een kwartiertje goed voetbal lukt, is dat voor Ron Jans natuurlijk prima.
Categorie:
Tag(s):