donderdag, 16. april 2009 - 1:08

Kwik vrijgekomen op basisschool in Wessem

Wessem

Bassischool Sint Medardus in Wessem is tot vrijdag gesloten, nadat er kwik is vrijgekomen. Dit heeft de brandweer woensdagnacht bekend gemaakt.

Woensdagmiddag viel op de school een barometer op de grond. Naderhand bleek dat het glas waarin het kwik zat, was gebroken en er een kleine hoeveelheid kwik was vrijgekomen. Het personeel heeft hierop de brandweer gewaarschuwd, die het kwik heeft opgeruimd.

De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft uit voorzorg een meetploeg van het RIVM naar de school laten komen om te meten of er nog concentraties kwik in de school aanwezig waren.

Bij die meting bleek dat de concentraties kwikdamp die nog in de school aanwezig was zo hoog was, dat het RIVM opdracht heeft gegeven de school tot minimaal a.s. vrijdag te sluiten.

Vrijdag zullen er nieuwe metingen verricht worden. De hoeveelheid kwik was dermate klein dat er geen moment gevaar is geweest voor de omgeving van de school.

Op het moment van het ongeval waren er geen kinderen in de school aanwezig. Twee personeelsleden van de school die in de buurt van het kwik zijn geweest, hebben op advies van de huisarts, hun kleding gewassen en een douche genomen. De school heeft via de leerkrachten woensdagavond geprobeerd alle ouders van de kinderen te informeren.
Provincie:
Tag(s):