vrijdag, 7. augustus 2009 - 10:24

La Vuelta start in Assen

Assen

Voor de wielersportliefhebbers in Nederland wordt het een jaar met een geweldig hoogtepunt. Voor het eerst in haar geschiedenis komt de Spaanse tocht der tochten, La Vuelta, door Nederland. En niet zomaar door Nederland, nee de eerste etappe van deze Ronde van Spanje begint in Assen en doorkruist op zondag 30 augustus Westerbork. Dit heeft de provincie Drenthe bekendgemaakt.

Een bijzondere gelegenheid die Westerbork uiteraard niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. In de week van 25 t/m 30 augustus staat het dorp dan ook bol van de activiteiten tijdens de Spaanse Week Westerbork.

Allergrootste paella diner
Op dinsdag 25 augustus nemen maar liefst 1.500 mensen aan tafel plaats in de straten van Westerbork voor het allergrootste paella diner van Nederland. Met deze ludieke actie wordt het startschot van de Spaanse Week Westerbork gegeven. Speciaal voor het grootste paella diner van Nederland is er een paella pan ontworpen van maar liefst 5 meter doorsnee. Hout gestookt en met een ware schoorsteen in het midden van de pan voor de rookafvoer.

100 uur spinning marathon
Een ander hoogtepunt tijdens de Spaanse Week Westerbork is de 100 uur spinning marathon met drie fietsen. De aftrap van de spinning marathon vindt na het grootste paella diner van Nederland plaats. Diverse mensen stappen voor Fonds Gehandicaptensport en Stichting Inima op de fiets. Ook de kleinzoon van de overleden Commissaris van de Koningin Relus ter Beek die zich met succes sterk maakte voor de komst van de Ronde van Spanje naar Drenthe, Steijn Hegeman, zal zich laten gelden tijdens dit fiets evenement.

Grootste Vuelta schilderij
Tijdens de openingsavond wordt ook het grootste Vuelta schilderij (3,5 bij 3 meter) onthuld. Het schilderij is opgedeeld in 40 losse werken die samen in één groot schilderij vormen. Het thema is Drenthe vs Spanje. Het hart van het schilderij zal bestaan uit een Spaanse flamencodanseres die danst met een Drentse klompendanser. Een uniek en nog nooit vertoond kunstwerk waar maar liefst 40 kunstschilders aan werken.
Provincie:
Tag(s):