vrijdag, 6. februari 2009 - 10:16

Ladingdieven trappen weer in val KLPD

Eindhoven

Het Korps landelijke politiediensten heeft in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw toegeslagen met een lokvrachtauto. Een 27-jarige man zonder vast woon- en of verblijfplaats is vrijdag 6 februari 2009 omstreeks 02.20 uur op de parkeerplaats ‘Oeienbosch’ aan de A67 ter hoogte van Veldhoven tijdens een ladingdiefstal op heterdaad aangehouden.

De verdachten kwamen met een personenauto de parkeerplaats oprijden en waren zeer geïnteresseerd in de vrachtauto’s die daar stonden. Zij kozen voor de lokvrachtauto en maakten grote gaten in de zeilen. Vervolgens laadden zij een aantal dozen uit en zetten deze klaar voor transport. Dit transport bleef door nog onbekende reden uit waarop tot aanhouding is overgegaan. Twee verdachten wisten echter te ontvluchtten. Er zal een nader onderzoek naar hun identiteit worden ingesteld.

Donderdag hield het KLPD op dezelfde parkeerplaats vier verdachten aan die zich schuldig maakten aan het opensnijden van de lokvrachtauto en het wegnemen van een tiental flatscreens. Drie van deze verdachten komen vrijdag voor bij de rechtbank. De vierde verdachte zal worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Twee van deze verdachten zitten nog in hun proeftijd na een veroordeling voor een soortgelijk delict. Een derde verdachte was niet teruggekeerd na proefverlof.
Provincie:
Tag(s):