dinsdag, 14. april 2009 - 10:29

Laksheid kost Nederlander 350 euro per jaar

Amsterdam

Minder dan de heft van de Nederlanders (44%) zegt ondanks de economische situatie zich een zuinige rijstijl te hebben aangemeten. Met een zuinige rijsteil denkt de gemiddelde autorijder zo'n 9 euro per maand te kunnen besparen. In werkelijkheid is dit echter ruim 29.75 euro, wat neer komt op 350 euro per jaar. Dat betekend dat gemiddel een kwart op de brandstofkosten per jaar bespaard wordt.

Meer dan 1.800 automobilisten uit zes landen hebben zich uitgesproken over hun kennis en gedragingen rondom zuinig brandstofverbruik en wat hen motiveert om hun rijstijl te veranderen. Geldbesparing is de belangrijkste drijfveer (63%) - boven milieuoverwegingen (46%) - om de banden op de juiste spanning te brengen, tijdig te schakelen of gas terug te nemen.

De economische situatie en de brandstofkosten sporen 27% van de Nederlandse automobilisten aan de auto vaker te laten staan. We hebben iets minder ritjes gemaakt, gemiddeld ruim twee per jaar. Dat waren de als niet essentieel bestempelde ritjes; winkelen of uitstapjes. Woon-werkverkeer, kinderen chauffeuren en familiebezoek hebben nauwelijks onder bezuinigingen geleden.
Categorie:
Tag(s):