dinsdag, 9. juni 2009 - 22:35

Landelijke buitenspeeldag start op 10 juni in Almere

Almere

Op woensdagmiddag 10 juni 2009 geeft wethouder Arno Visser de aftrap van de eerste landelijke buitenspeeldag. Op die dag gaat de tv-zender en de website van Nickelodeon letterlijk ‘op zwart’ en worden kinderen aangemoedigd om lekker buiten te gaan spelen. Op de playground in Stedenwijk staat de hele middag de supertruck van Nickelodeon met een leuk programma.

De wethouder geeft de aftrap om 13.00 uur. De supertruck van Nickelodeon staat van 12.00 tot 17.00 uur op het Clarence Seedorfplein en alle kinderen tot en met ongeveer 12 jaar uit heel Almere zijn van harte welkom. Op de playground kun je fantastisch spelen en met de supertruck wordt het extra leuk. De truck zelf heeft bijvoorbeeld een speelparcours met de ingang aan de voorkant van de truck, een parcours binnenin de truck en de uitgang via een glijbaan aan de achterkant. Maar ook is er de hele middag met een podium met de Nickelodeon superquiz, Doe de Spongebob, een superrace en de Superster minute of fame.

Ook in andere gemeenten vinden op 10 juni tal van activiteiten plaats. Initiatiefnemers van de landelijke buitenspeeldag zijn Nickelodeon en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Burgemeester Annemarie Jorritsma is voorzitter van de VNG. Samen met de Vereniging Sport en Gemeenten, Speelfonds Jantje Beton, het netwerk Child Friendly Cities en Veilig Verkeer Nederland willen zij kinderen in Nederland stimuleren om buiten te spelen en te sporten.
Provincie:
Tag(s):