maandag, 18. mei 2009 - 22:19

Landelijke functie voor Zeeuwse redder

Middelburg

Leo Wolterman, voorzitter van de Middelburgse reddingsbrigade, is deze week benoemd tot penningmeester van Reddingsbrigades Nederland, de overkoepelende bond van alle reddingsbrigades in Nederland.

Wolterman werd tijdens de Algemene Ledenvergadering van de organisatie gekozen. De voorgaande zes jaren was hij al actief als lid van de Financiële Commissie van de sportbond. Hij is dus goed op de hoogte van het gevoerde financiële beleid, subsidiestromen, inkomsten en uitgaven en alle andere zaken die bij het beleid van een bondsbestuur komen kijken.

Wolterman heeft echter ook buiten de financiën een uitgebreide reddingsbriagde-ervaring. Zo was hij bij de Middelburgse Van Dixhoornbrigade betrokken bij het opleiden, bewaken, wedstrijdzwemmen, de PR (clubblad, website, folders, sponsors), rampenoefeningen (en echte inzetten in 1993 en 1995), evenementen etc. Ook is hij al enkele jaren examinator.

Het bondspenningmeesterschap is voor Wolterman een uitdaging en een kans om op landelijk niveau te werken aan de primaire doelstelling van de reddingsbrigade: het bestrijden van de verdrinkingsdood.
Provincie:
Tag(s):