dinsdag, 3. maart 2009 - 17:53

Landelijke serie-overvallers schoten op agenten

Amsterdam

De verdachten die in november vorig jaar zijn aangehouden vanwege betrokkenheid bij het plegen van een serie overvallen blijken landelijk betrokken bij meer overvallen waarbij één van de meest spraakmakende overval was op een postagentschap in De Goorn waarbij meerdere keren werd geschoten op de politie.

‘Dit heeft uitgebreid tactisch en technisch rechercheonderzoek uitgewezen’, meldt de politie dinsdag.

Het viertal, allen in de leeftijd van 18 tot 22 jaar en afkomstig uit Amsterdam, pleegde in verschillende samenstellingen gewelddadige overvallen op diverse middenstanders.

Bij de overval op het postagentschap in De Goorn werden de daders kort na die overval door de politie achtervolgd. Hierbij werden politiemensen meerdere keren beschoten. Niemand raakte gewond.

Andere doelwitten van de overvallers waren de Blokker in Badhoevedorp en een filiaal van de Burgerking in Zaanstad. Amsterdamse overvallen waren een straatroof op een geldloper bij de Nieuwmarkt en een Albert Heijn aan de Bilderdijkstraat.

Alle zaken zijn onderzocht door de recherche van de politie Amsterdam-Amstelland district West in nauwe samenwerking met het parket Amsterdam en omliggende politie regio’s.

Bij verschillende huiszoekingen is in ieder geval één vuurwapen aangetroffen. Alle verdachten zitten nog in hechtenis.
Provincie:
Tag(s):