maandag, 16. maart 2009 - 13:30

Landmacht vindt ontbrekende onderdelen Turkse Boeing

Schiphol

Het Explosieven Opruimings Commando van de landmacht (EOCKL) heeft in de klei van het akkerland, waar 25 februari een Turkse Boeing verongelukte, nog resterende onderdelen aangetroffen van het vliegtuig. Op ongeveer een meter diepte vond het EOCKL de nog ontbrekende delen van het neuswiel en resten van wat waarschijnlijk een cabinedeur is geweest. Dit heeft het ministerie van Defensie bekend gemaakt.

Het Explosieven Opruimings Commando van de landmacht (EOCKL) heeft zaterdag geholpen bij het ruimen van de neergestorte Boeing 737 van Turkish Airlines. Omdat de EOCKL over speciale apparatuur beschikt, kon zij ontbrekende delen van het vliegtuig detecteren.

De twee teams werden ingeschakeld om ontbrekende delen van het landingsgestel op te speuren. Verder verwijderden de teams ook overige resten zodat het gebied schoon opgeleverd kan worden. De EOCKL beschikt over de expertise en uitrusting om tot 6 meter diep aluminium en ijzer te detecteren.

De opgegraven resten zijn gefotografeerd, gelabeld en overgebracht naar een speciale hangar. Het forensisch onderzoeksteam zal verder onderzoek doen naar de opgegraven onderdelen.
Provincie:
Tag(s):