dinsdag, 31. maart 2009 - 16:59

Leden wijzen eindbod directie betonfabriek vrijwel unaniem af

Veenoord

CNV Steen en glas gaat woensdag 1 april Alvon Bouwsystemen in het Drentse Veenoord een ultimatum stellen. Als de betonproducent (holle wanden en systeemvloeren) niet vóór vrijdag 12.00 uur met een sociaal sociaal plan komt dan volgt op woensdag 8 april een 24 uursstaking.

Volgens onderhandelaar Gerard van Dijk van CNV Steen en glas wil de directie van de onderneming - onderdeel van het Ierse CRH-concern - niet verder gaan dan een zogenaamde factor 0,8 waar het de kantonrechtersformule betreft. "En wij willen toch tenminste bereiken dat de 25 medewerkers die straks aan de kant worden gezet minimaal volledig het aantal dienstjaren x maandloon krijgen uitgekeerd. Dat ontslag is al erg genoeg, daarvoor moet de onderneming flink bloeden."

Op 8 april zullen de stakers in een dubbeldekker afreizen naar het Sallandse Kloosterhaar. Daar zit de kalkzandsteenfabriek Anker; eveneens een CRH-vestiging die gesloten dreigt te worden in een reorganisatie tussen Kloosterhaar, Harderwijk en Bovensmilde.

Van Dijk legde maandagavond het eindbod van de Alvon-directie voor aan de medewerkers in Veenoord. Die wezen dat nagenoeg unaniem van de hand.

Bij Alvon in Veenoord werken 160 werknemers.
Provincie:
Tag(s):