vrijdag, 17. april 2009 - 18:45

Leegstaande woningen tijdelijk in de verhuur

Tilburg

Leegstaande woningen kunnen tijdelijk in de verhuur. Dat is gunstig voor mensen die een nieuw huis hebben gekocht, maar hun oude huis niet verkocht krijgen. Iedereen die zijn woning tijdelijk wil verhuren, moet een vergunning aanvragen bij de gemeente. Dat kan gratis. Het college heeft deze week de criteria vastgesteld voor de beoordeling van de aanvragen.

De gemeente verwacht dat het aantal aanvragen zal toenemen. De woningmarkt staat immers onder druk door de economische crisis. Huizen staan langer te koop. "Veel mensen met dubbele woonlasten komen al snel in financiële problemen. Dat willen we voorkomen", aldus wethouder Wonen Jan Hamming.

De verhuurperiode is minimaal 6 maanden en in eerste instantie maximaal 2 jaar. Deze periode kan drie keer met een jaar verlengd worden. De opzegtermijn voor de verhuurder is minimaal 3 maanden. De huurder kan per maand opzeggen. De gemeente Tilburg volgt hier de landelijke wetgeving (Leegstandwet).

Woningen die bestemd zijn voor de verkoop, mogen alleen verhuurd worden aan één (gezins)huishouden. Kamerverhuur en onderverhuur zijn niet toegestaan.
Provincie:
Tag(s):