zaterdag, 28. februari 2009 - 13:19

Leek presenteert wijk Oostindie op de beurs Wonen & Co

Leek

Van 12 t/m 15 maart 2009 presenteert de gemeente Leek de wijk Oostindie op de beurs Wonen&Co in Martiniplaza in Groningen. Wonen & Co is de grootste woonbeurs van Noord Nederland. Er is informatie te vinden over interieurtrends, de huizenmarkt, bouwen en klussen. De beursstand van Oostindie is te vinden op het 'nieuwbouwplein'

Oostindie is de jongste wijk van de gemeente Leek en biedt ruimte aan zo'n 1100 woningen. Karaktereigenschappen van Oostindie zijn: ruim wonen te midden van oude landschapselementen, fraai aangelegde parken, duurzaamheid, ligging nabij de A7 en een snelle busverbinding naar Groningen.

Momenteel worden in fase 1.2 circa 240 woningen gebouwd in de deelgebieden De Slagen en Het Buiten. De 90 kavels voor particuliere bouw zijn bijna allemaal verkocht. De overige 150 woningen in deze fase worden gebouwd door projectontwikkelaars. Het gaat hierbij om diverse projecten met rijwoningen, twee onder een kap- en vrijstaande woningen, in uiteenlopende prijsklassen. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de volgende bouwfase bezig. Naar verwachting zal in september 2009 de nieuwe kavelverkoop starten.
Provincie:
Tag(s):