donderdag, 7. mei 2009 - 18:43

Leerlingen fleuren Entente Florale Europe op

Sluis

De leerlingen van groep 7 en 8 van openbare basisschool Johan Hendrik van Dale in Sluis gaan op dinsdag 12 mei, samen met wethouder Maria le Roy, aan de slag om de omgeving van hun school aan te kleden met fleurige bloemen.

Ze planten eenjarige bloemen rond de stammen (boomspiegels) van de dertien bomen voor multifunctioneel centrum De Keure aan de Kloosterstraat. Zo ziet de straat er tijdens het bezoek van de jury van de Entente Florale Europe op 30 juni a.s. nóg sfeervoller uit.

De leerlingen dragen hiermee hun steentje bij aan een groene en fleurige stad en laten zien dat ze een groene leefomgeving belangrijk vinden. Dat zijn zaken waar de jury bijzonder op let, dus hopen de leerlingen hierdoor mee te helpen aan het binnenslepen van de titel “Groenste (kleine) stad van Europa�. U bent van harte welkom om bij de plantactiviteiten aanwezig te zijn!

Sluis is in oktober 2008 uitgeroepen tot “Groenste (kleine) stad van Nederland�. Daarom vertegenwoordigt de stad Nederland in de categorie “Kleine steden en dorpen� van de Entente Florale Europe. Sluis neemt het hierin op tegen tien andere kleine steden en dorpen in België, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Oostenrijk, Slovenië en Tsjechië.

Sluis krijgt op dinsdag 30 juni bezoek van de internationale jury, met leden uit alle deelnemende landen en Frankrijk. Belangrijke thema’s in de competitie zijn de openbare ruimte en groenbeheer, natuur en milieu, toerisme en recreatie en betrokkenheid van inwoners en ondernemers. De voorbereidingen voor het jurybezoek zijn in volle gang. De gemeente doet dit, net als bij de deelname aan de nationale competitie, samen met ondernemers, inwoners, natuurbeschermers en -liefhebbers. Speciale medewerking wordt verleend door inwoners die afkomstig zijn uit de landen van de juryleden.

Het initiatief om een bijdrage te leveren aan de Entente Florale Europe is gekomen van de school.

De gemeente zorgt voor bijzonder gereedschap. De leerlingen mogen dit houden als dank en ter herinnering. De kinderen zorgen na het planten ook voor het onderhoud van de bloemen.
Provincie:
Tag(s):