donderdag, 12. februari 2009 - 22:11

Leerlingen ontwerpen voedselspeelgoed voor roofdieren

Emmen

Als bezoekers binnenkort in Dierenpark Emmen meer dan voorheen zicht hebben op roofdieren als de Siberische tijgers, de panters en de servals, dan is dat mede te danken aan een groep eerstejaars technasiumleerlingen van het Hondsrug College.

Op verzoek van het dierenpark deden ze een onderzoek naar de gedragsverrijking van deze diersoorten. Een van de problemen waar het park tegenaan loopt is het feit dat de roofdieren zich te vaak te weinig zichtbaar zijn voor het publiek.

In drie groepen presenteerden de leerlingen in het Auditorium van het dierenpark hun plannen. Daarbij viel op dat ze onafhankelijk van elkaar tot de conclusie gekomen waren dat de dieren actiever konden worden door speeltuig, terwijl ook het tweemaal per dag voederen opgevoerd zou moeten worden. Ze stelden voor de roofdieren meerdere malen per dag kleine porties te voeren en ze uit te dagen extra voedsel te bemachtigen via diverse speelvoorwerpen waarin stukken vlees verborgen worden.

De dierenverzorgers waren onder de indruk van de prestaties van de jonge technasiumleerlingen en beloofden de ideeën in hun plannen mee te zullen nemen.
Provincie:
Tag(s):