zaterdag, 4. juli 2009 - 10:46

Leerlingen onwel in nieuw schoolgebouw

Weert

Een tiental leerlingen en een paar leerkrachten van basisschool Aan de Bron in Weert zijn donderdag 2 juli en vrijdagochtend 3 juli in het nieuwe schoolgebouw onwel geworden. De leerlingen en leerkrachten hadden last van misselijkheid, duizeligheid of een bloedneus. Metingen van de brandweer hebben inmiddels uitgewezen dat de luchtkwaliteit in het schoolgebouw goed is. Waarschijnlijk zijn de klachten door de hitte veroorzaakt, zo meldt de gemeente.

De betreffende leerlingen en leerkrachten die op dat moment verbleven op de eerste verdieping van het gebouw zijn opgevangen in andere lokalen. Ook is er telefonisch contact gezocht met de ouders en zijn de leerlingen waarvan de ouders op dat moment thuis waren naar huis gegaan.

De gemeente (opdrachtgever bouw school) en de brandweer zullen, samen met de school, de komende week in overleg gaan met de architect en de installateur over de vraag hoe het kan dat de temperatuur zo kon oplopen in het gebouw. Basisschool Aan de Bron heeft in totaal ongeveer 380 leerlingen. Het gebouw is twee weken geleden officieel geopend.
Provincie:
Tag(s):