woensdag, 18. maart 2009 - 21:27

Leerlingen vieren Nationale Boomfeestdag in Meppel

Meppel

Woensdag werd voor de 52e keer de Nationale Boomfeestdag gevierd. In Meppel werd hier op twee locaties aandacht aan besteed.

55 leerlingen van de Zuiderbasisschool en OBS De Woldstroom, locatie Meppel hebben onder begeleiding van medewerkers van Comfortuin Denijs en de gemeente Meppel een rode beukhaag geplant aan de Fahrenheit. Hieropvolgend heeft wethouder Egbert van Dijk een rode beuk geplant met behulp van een kraan en afstandsbediening. Na afloop kregen de leerlingen een liniaal en een lint om de dikte van bomen te meten.

Wethouder Ton Dohle heeft samen met 170 enthousiaste leerlingen van het AOC Terra College bosplantsoen geplant rondom de vijver aan de Eekhorstweg op bedrijventerrein Noord II. Ton Dohle vertelde dat er in de gemeente Meppel twee bomen staan per inwoner, terwijl het landelijke gemiddelde op één boom per inwoner ligt. De aanplant van bomen helpt mee het milieu te verbeteren en zorgt voor een beter aanzicht van het industrieterrein. Bij vertrek kreeg iedere leerling een rugzakje met een T-shirt, pen en sleutelhanger namens de KWS, Comfortuin Denijs en de gemeente Meppel.
Provincie:
Tag(s):