donderdag, 21. mei 2009 - 20:03

Leerlingen weerbaarder door cursus

Vlagtwedde

Kinderen uit groep zeven en acht van CBS De Rots in (Harpel) Vlagtwedde, Samenwerkingsschool Pork en CBS De Hoeksteen in Ter Apel ronden de komende weken met succes de cursus WIBO af. WIBO staat voor Weerbaarheid in het BasisOnderwijs. Deze cursus richt zich op de weerbaarheid van kinderen uit de groepen zeven en acht van het basisonderwijs. De gemeente Vlagtwedde vindt weerbaarheid van kinderen belangrijk en heeft daarom bijgedragen in de kosten van de cursussen.

Weerbaar zijn betekent voldoende zelfvertrouwen hebben om op een passende manier voor jezelf op te komen. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom organiseert Huis voor de Sport Groningen jaarlijks de cursus Weerbaarheid in het Basisonderwijs (WIBO). Een grotere weerbaarheid kan pestgedrag, machtsmisbruik of geweldservaringen voorkomen. Universitair onderzoek (2008) heeft aangetoond dat WIBO werkt. Hiermee is WIBO een bewezen methode die bijdraagt aan het vergroten van weerbaarheid.

Tijdens de cursus staan groepsgesprekken, fysieke oefeningen in zelfverdediging en rollenspelen centraal. De kinderen leren machtmisbruik te herkennen en hun handelingsmogelijkheden in onveilige of ongewenste situaties te vergroten.
Provincie:
Tag(s):