vrijdag, 10. juli 2009 - 20:56

Legaal graffiti spuiten in Emmen

Emmen

In Emmen is sinds vrijdag een plek waar graffiti artiesten legaal hun kunstwerken mogen aanbrengen. De gemeente Emmen heeft hiervoor toestemming gegeven en wethouder Thalens van Kunst en Cultuur heeft officieel het startsein gegeven door het spuiten van de eerste graffiti.

Bemog Projectontwikkeling BV en Lefier ZuidoostDrenthe hebben de omheining van de bouwplaats ‘de Oude Drukkerij’ aan de Wilhelminastraat in Emmen hiervoor beschikbaar gesteld.

Graffiti artiest Harmen Siepel is initiatiefnemer van het project `Write 4 Fame`. Hij zet zich in voor een gedoogde graffiti muur in Emmen. Harmen wil positieve bekendheid geven aan graffiti, vooral bij jongeren: ´Het is een vorm van kunst die ik graag op een speciale kunstmuur wil zetten. Wanneer we steeds nieuwe graffitiontwerpen op die muur aanbrengen blijft het een leuke, spannende kunstmuur. Het voorkomt ook illegale graffiti op plekken waar niemand er wat aan heeft.´

Aan de Wilhelminastraat bouwen Bemog Projectontwikkeling BV en wooncorporatie Lefier ZuidoostDrenthe samen aan een uniek appartementencomplex. Het plan bestaat uit ca. 2.000 m2 winkelruimte waarin supermarktketen Jumbo zich gaat vestigen, 52 appartementen (waarvan 26 vrije huur en 26 koop). Van deze appartementen zijn nog enkele te koop! Verder bestaat het plan uit een ondergrondse stallinggarage met 58 parkeerplaatsen en bergingen.

Een zevental kunstenaars gaan binnenkort van start met het bespuiten van de omheining
Provincie:
Tag(s):