donderdag, 5. februari 2009 - 16:05

Leidsche Rijn Park krijgt grote speeltuin

Utrecht

Het college wil het plan uit 2006 om in De Binnenhof van het Leidsche Rijn Park een grote speeltuin te realiseren uitvoeren. Het sluit aan bij het collegebeleid om het aantal speelmogelijkheden in de stad te vergroten. De ideëen van wijkbewoner en ondernemer H. Megally voor de invulling van het reeds bestaande speeltuinplan in combinatie met een theehuis ontmoetten veel draagvlak in de wijk. Het concept is gebaseerd op de avonturen van Peter Pan.

De grote speeltuin (oppervlakte circa 4300 m2) is naar verwachting voorjaar 2010 klaar. Hij wordt omheind en voorzien van een hek dat na zonsondergang gesloten wordt. Bewoners uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern richten zelf een stichting op om dagelijks toezicht en activiteiten in de speeltuin te organiseren.

In de speeltuin komt één van de sculpturen van de beeldentuin te staan die Beyond dit jaar in het Leidsche Rijn Park gaat plaatsen. Wijkbewoners hebben een stem in de keuze van dit specifieke kunstwerk waar je op of in kunt klimmen. Ook zijn er plannen voor een theehuis bij de speeltuin. De besprekingen hierover met initiatiefnemer Megally zijn nog gaande.
Provincie:
Tag(s):