maandag, 19. januari 2009 - 10:52

Leo Bol beste beveiliger 2008

Heerenveen

Een grote verassing voor Leo Bol uit Heerenveen vorige week. Leo Bol is werkzaam bij Trigion op Airport Eelde. Hij vervult daar de combifunctie als luchthavenbeveiliger en brandweerman bij calamiteiten. Tevens is Leo al 25 jaar lid van de vrijwillige brandweer in Heerenveen.

Eind 2008 werd hij voorgedragen door de managers van Trigion als beste medewerker van het Noorden. Dinsdag 13 januari ging Leo naar Den Haag om de prijs ‘medewerker van het jaar’ in ontvangst te nemen. Tot grote verassing van Leo werd hij tevens uitgeroepen tot de beste medewerker beveiliging van het jaar 2008.

Wat een grote bijdrage heeft geleverd aan deze oorkonde is een hulpverleningsactie in het najaar van 2007. In een vliegtuig van Trasavia, die een tussenstop maakte in Eelde, werd plotseling een 2-jarig jongetje onwel. Leo greep direct in en begon het jongetje te reanimeren op de trap van het vliegtuig. Naar meerdere pogingen zag Leo dat de vingers van het jongetje begonnen te trillen. Dit was een teken voor Leo dat hij door moest gaan. Korte tijd later werd het kindje overgedragen aan de medewerkers van de ambulancedienst. Waarna hij met spoed werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het jongetje maakt het goed. Voor deze actie heeft Leo destijds ook al een gouden speldje van Trigion ontvangen.
Provincie:
Tag(s):