zaterdag, 26. september 2009 - 8:24

Leopard tanks assisteren bij berging treinen

Barendrecht

Zaterdagochtend rond tien uur zullen twee leopard tanks van de landmacht de treinen die donderdag op elkaar botsten, lostrekken. Dat heeft een woordvoerder van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond zaterdag laten weten.

Donderdagavond botsten ter hoogte van de Lorentzweg in Barendrecht twee goederentreinen op elkaar. Een passagiertrein kon net op tijd remmen en een ramp voorkomen. De machinist van een van de goederentreinen kwam bij het ongeval om het leven.


Ondanks verschillende pogingen is het niet gelukt de wrakstukken van de treinen te bergen. Vrijdagnacht zijn de verongelukte tankwagons leeggepompt. In de 10 wagons zaten brandgevaarlijke aardoliederivaten. open. De A15 bleef gedurende het leegpompen gewoon open. In tegenstelling tot eerdere berichten besloot RIjkswaterstaat dat afsluiting niet nodig was.

Onder begeleiding van de marechaussee zijn de twee bergingstanks van de landmacht met diepladers vanuit Oirschot naar de plaats van het ongeval gebracht. Zaterdagmorgen om tien uur wordt begonnen met het lostrekken van de twee treinen. Naar verwachting zal de klus een groot deel van de dag duren.
Provincie:
Tag(s):