woensdag, 20. mei 2009 - 8:59

Lesbische liefde meer dan platte seks

Nog steeds denken velen bij lesbische liefde uitsluitend aan seks. Hetero-mannen zien lesbiennes als een aantrekkelijke aanvulling op het menu en actrices pimpen hun profiel met zogenaamd 'lesbisch' gedrag. Tijd dus voor het inzicht dat lesbische liefde om zoveel meer draait dan 'platte seks'.

Stichting FemFusion organiseert vijf debatten over Lesbische Emancipatie. Het vierde debat heeft als thema: Ontseksen. Een cruciaal onderwerp, aldus voorzitter Dymphie Verleun: 'Zodra het over lesbische en biseksuele vrouwen gaat, zie je de vooroordelen opduiken. Bijvoorbeeld: lesbische liefde als kick voor heteromannen, of het zou om vrouwen gaan die nog geen echte man zijn tegengekomen.' Opvallend vindt Verleun het dat al deze reacties gaan over de seksuele kant en niet over liefde; normaliter het uitgangspunt van een relatie.

'Het feit dat bij homoseksualiteit de focus meer op homomannen ligt dan op lesbische vrouwen, helpt niet echt mee. Homo's worden vaak geassocieerd met véél seks, wisselende partners, onveilige seks en niet te vergeten het fenomeen HOP (homo-ontmoetingsplek)!' aldus Verleun. 'Bij vrouwen is seks meestal veel meer gekoppeld aan intimiteit. Dit geldt ook bij vrouwen die van vrouwen houden.'
Categorie:
Tag(s):