woensdag, 21. januari 2009 - 18:22

Levensgevaarlijke situaties door diefstal putdeksels

De diefstal van in totaal vierentwintig putdeksels de afgelopen drie weken in Doorwerth en Oosterbeek veroorzaakt levensgevaarlijke situaties op straat. Dieven hebben het voorzien op de ijzeren deksels voor de oud-ijzer prijs. Door de onafgedekte putten kunnen weggebruikers zich verwonden.

Gemeente Renkum waarschuwt weggebruikers voor de grote, diepe gaten in het wegdek die door de diefstal zijn ontstaan. Vooral de open inspectieputten kunnen ernstige ongelukken veroorzaken.

De putten bevinden zich op plaatsen die in het donker uit het zicht van de omwonenden liggen. Maar soms vindt de diefstal op klaarlichte dag plaats. De gemeente roept mensen op om verdachte situaties te melden bij de politie.

Het gaat om acht deksels in Doorwerth en zestien deksels in Oosterbeek. Drie van de putten in Doorwerth zijn inspectieputten in de Dalweg. Deze hebben een diameter van 0,75 meter en een diepte van drie meter. Alle overige putten zijn rechthoekige straatkolken. De open straatkolken zijn ongeveer een meter diep.

In Doorwerth zijn deksels van straatkolken gestolen in de Bentincklaan (1), Bachlaan (3) en van de parkeerplaats van de sporthal in de Dalweg (1). Op deze parkeerplaats zijn ook de drie dek-sels van inspectieputten gestolen.

In Oosterbeek gaat het om deksels van straatkolken in het Jagerspad (1), Kneppelhoutweg (3), Jagerskamp (2), De Dam (2), Klingelbeekseweg (1), Pietersbergseweg (1), Benedendorpsweg (5) en Van Borsselenweg (1).

Inmiddels zijn enkele putdeksels teruggevonden. De gemeente heeft van de diefstal van de overige deksels aangifte gedaan bij de politie.
Provincie:
Tag(s):