vrijdag, 13. februari 2009 - 14:12

Levenslang na moord op 27-jarige vrouw

Utrecht

Een 35-jarige man is vrijdag door de rechtbank Utrecht veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord op een 27-jarige vrouw uit die stad. De rechtbank achtte ook poging tot moord op twee andere slachtoffers bewezen. Daarnaast werd hij veroordeeld wegens het gijzelen van de drie slachtoffers en het 3-jarige zoontje van de vermoorde vrouw.

De aanleiding voor het gruwelijke misdrijf vormde een afpersing. De man had geld nodig om zijn gokschulden af te lossen. Hij besloot daarom de 27-jarige vrouw af te persen. De vrouw verbleef bij haar pleegmoeder en haar vriend.

De verdachte besloot op enig moment dat het drietal het gebeuren niet mocht navertellen. Uiteindelijk bracht hij de 27-jarige vrouw met messteken om het leven. De andere twee volwassenen heeft hij geprobeerd te verstikken. ,,Zij moesten dood voor zijn vrijheid. Een onvoorstelbaar zelfzuchtig standpunt'', aldus de rechtbank.

De rechtbank was van oordeel dat de combinatie van de ernst van de feiten en de persoon van de verdachte, die al eerder voor een levensdelict was veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf moest leiden ,,De verdachte heeft het recht verspeeld zijn vrijheid te herkrijgen, daarvoor heeft hij inmiddels te veel onherstelbaar leed en verdriet op zijn geweten'', aldus de rechtbank. De rechtbank was met de deskundigen van oordeel dat er geen aanleiding was om de maatregel tbs op te leggen.
Provincie:
Tag(s):