zaterdag, 4. juli 2009 - 21:59

Lichaam in tanker Aquamarine gevonden

Amsterdam

Het Landelijk Team Forensiche Opsporing heeft zaterdag aan het einde van de middag een stoffelijk overschot uit het Italiaanse tankschip Aquamarine geborgen. Dit maakt Trouw vandaag bekend.

Na een explosie aan boord van de tanker op de Noordzee dinsdagnacht werd een 56-jarig Fillipijns bemanningslid vermist.

Of het zaterdag geborgen lichaam het stoffelijk overschot van dit bemanningslid is, moet nog definitief worden vastgesteld, meldt het Korps Landelijke Politiediensten.

De explosie deed zich dinsdagnacht voor aan de voorkant van het onder de Italiaanse vlag varende schip. De tanker bevond zich op dat moment zo'n zestig mijl ten noordwesten van Den Helder.

De bemanning van het schip, dat negentien opvarenden telde, wist de vlammen zelf te blussen, maar miste vervolgens een collega. De kans bestond dat het vermiste bemanningslid zich in het beschadigde deel van de tanker bevond. Omdat dat niet zeker was, werd in de omgeving van het schip ook gezocht naar het bemanningslid.

Het schip voer na de explosie op eigen kracht richting IJmuiden, waar op tien mijl uit de kust werd vastgesteld dat het naar de haven mocht. Zaterdagochtend werd de situatie veilig genoeg bevonden om het voorschip binnen te gaan, waarna tegen 18.00 uur het stoffelijk overschot werd aangetroffen.

De politie is een onderzoek naar de oorzaak van de explosie gestart en heeft inmiddels diverse betrokkenen gehoord. De Aquamarine ligt momenteel afgemeerd in het Amsterdamse havengebied.
Provincie:
Tag(s):