vrijdag, 25. september 2009 - 13:53

Lichaam omgekomen opvarende IJsselmeer geborgen

Urk

De opvarende van een jacht die sinds gisteravond werd vermist op het IJsselmeer is vrijdagochtend om 03.45 uur geborgen. Dit heeft het Korps landelijke Politiediensten (KLPD) vrijdag laten weten.

Het gaat om een 72-jarige man uit Urk. De botter waarop de man voer kwam gisteravond rond 08.45 uur tussen Urk en lelystad in aanvaring met een binnenvaartschip en zonk. De Waterpolitie van het KLPD onderzoekt de oorzaak van de aanvaring.

Omdat het vermoeden bestond dat het slachtoffer zich nog in het schip bevond, ging een kraanschip naar de plaats van de aanvaring om de gezonken boot te lichten. Het lichaam van de man werd inderdaad in het vooronder van het jacht aangetroffen.

Onmiddellijk na de aanvaring kwam een grote reddingsoperatie op gang onder leiding van de Kustwacht. Meerdere schepen van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij, Rijkswaterstaat en de Waterpolitie namen hieraan deel. Net als een helikopter van de Kustwacht.

Tweede opvarende
Een tweede opvarende, die in het water was terechtgekomen, kon worden gered. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Urk, familie van het slachtoffer. Hij werd met onderkoelingsverschijnselen en een gebroken arm opgenomen in het ziekenhuis, maar is hier inmiddels weer uit ontslagen.
Provincie:
Tag(s):