woensdag, 19. augustus 2009 - 15:37

Lichamen slachtoffers brand Kampen geborgen

Kampen

In Kampen hebben woensdagmorgen ruim 120 direct omwonenden de informatiebijeenkomst in sporthal Cellesbroek bijgewoond na de fatale brand van vannacht in een woning waarbij 4 jongens zijn omgekomen. Dit heeft de gemeente Kampen bekendgemaakt.

Burgemeester Oosterhof heeft samen met vertegenwoordigers van politie en brandweer de omwonenden geïnformeerd over de tragedie die zich afgespeeld heeft. De sporthal bleef de hele middag nog geopend voor buurtbewoners. Medewerkers van Slachtofferhulp waren continu aanwezig.

Ruim 200 huishoudens in de directe omgeving hebben vanmorgen een uitnodiging ontvangen voor de informatiebijeenkomst. De gemeente organiseert naar verwachting aan het begin van de avond een tweede informatiebijeenkomst voor die omwonenden die vanmorgen niet in de gelegenheid waren aanwezig te zijn.

Bij de brand zijn vier kinderen uit één gezin om het leven gekomen. Het gaat om vier jongens in de leeftijd van 1, 4, 6 en 8 jaar. Hun lichamen zijn woensdagmiddag geborgen door politiemedewerkers die het forensische onderzoek ter plaatse verrichten.

Condoleanceregister
Om mensen de gelegenheid te geven hun medeleven te tonen is het vanaf woensdagavond mogelijk om een condoleanceregister te tekenen. Dit kan op twee locaties, namelijk voor uitgenodigde omwonenden in sporthal Cellesbroek en in het stadhuis voor overige belangstellenden. In beide gevallen bestaat deze mogelijkheid vanavond van 18.00 tot 20.00 uur. In het stadhuis is het condoleanceregister tijdens kantoortijden beschikbaar tot de begrafenisplechtigheid plaatsvindt. Over de begrafenisplechtigheid zelf is nog geen informatie beschikbaar.

Update:Tweede bewonersbijeenkomst
Vanavond om 18.30 uur heeft de gemeente een tweede informatiebijeenkomst voor omwonenden van de woning gehouden waar vannacht brand is uitgebroken. De omwonenden die vanochtend niet aanwezig konden zijn, hadden nu de gelegenheid om geïnformeerd te worden en elkaar te ontmoeten.

Burgemeester Oosterhof heeft samen met vertegenwoordigers van politie en brandweer informatie gegeven over de gebeurtenissen van afgelopen nacht. Bij de bijeenkomst waren ruim 80 omwonenden aanwezig.

Vervangende woning
Inmiddels is bekend dat er een vervangende woning voor het getroffen gezin beschikbaar is, waar zij morgen intrekken. De komende nacht verblijft het gezin nog op de huidige opvanglocatie.
Provincie:
Tag(s):