donderdag, 19. maart 2009 - 17:22

Lidl bouwt distributiecentrum in Weert

Weert

Supermarktketen Lidl gaat in Weert een distributiecentrum bouwen. Lidl heeft hiervoor 10 hectare grond aangekocht op bedrijventerrein De Kempen in Weert. De discounter zal hier in de tweede helft van dit jaar starten met de bouw van een eigentijds distributiecentrum dat de bevoorrading gaat verzorgen van de Lidl-winkels in Zuidoost–Nederland. Dit hebben de gemeente Weert de de Duitse supermarktketen bekend gemaakt.

De strategische en sterke ligging van Weert in het verzorgingsgebied van het distributiecentrum (Zuidoost-Nederland) en de beschikbaarheid van een kavel voor grootschalige logistieke dienstverlening, heeft uiteindelijk de doorslag gegeven bij de vestigingskeuze. Met de bouw van het distributiecentrum is een investering van enkele tientallen miljoenen gemoeid.

Lidl Nederland biedt vanaf de start in 2010 werkgelegenheid aan ca. 200 personen. Op termijn zal dat aantal groeien naar ca. 300 personen. Het gaat dan vooral om logistieke, maar ook administratieve en commerciële functies. De gemeente Weert heeft in het voorbereidingstraject onder andere samengewerkt met Industriebank LIOF.

De Duitse supermarkt bekijkt ook de mogelijkheden voor de opening van een Lidl-vestiging in Weert.
Provincie:
Tag(s):