woensdag, 29. april 2009 - 17:23

Limburgs bedrijfsleven in de bres voor Airport Weeze

Venlo

Het bedrijfsleven in Limburg en Centraal Gelderland is tegen de inperking van de vliegtijden van Airport Weeze. De inperking is het gevolg van een uitspraak van de rechtbank in het Duitse Münster vorige week. In een brief aan de Bezirksregierung Düsseldorf, die verantwoordelijk is voor de vergunningen van de luchthaven, onderstrepen de Kamers van Koophandel, MKB, VNO-NCW en het Regionaal Bureau voor Toerisme KAN het belang van Airport Weeze voor de economie in de regio. Als de vliegtijden worden ingeperkt, heeft dit negatieve gevolgen voor de bedrijfsvoering van de luchthaven.

De ontstane situatie is verontrustend. De inperking van de vliegtijden van de luchthaven gaat ten koste van duizenden arbeidsplaatsen en miljoenen euro’s aan bestedingen. Airport Weeze trekt bedrijven, bezoekers en investeerders aan. De overgrote meerderheid van het regionale bedrijfsleven vindt de aanwezigheid van Airport Weeze dan ook zeer belangrijk; meer dan de helft van alle bedrijven zegt van de luchthaven te profiteren. De luchthaven vormt een belangrijke vestigingsplaatsfactor omdat het internationaal profiel en de bereikbaarheid van de regio erdoor verbeteren.

Specifiek voor de toeristische sector betekenen de beperkte vliegtijden en een eventueel vertrek van luchtvaartmaatschappijen als Ryanair een groot verlies van inkomsten. Er maken jaarlijks ruim 1,5 miljoen passagiers gebruik van Airport Weeze. De bestedingen van deze reizigers dragen voor een belangrijk deel bij aan de economische ontwikkeling in Centraal Gelderland en Limburg.

Airport Weeze heeft een omvangrijk verzorgingsgebied en groeipotentieel. Dit biedt grote kansen voor de regionale economie. Een verminderde bedrijfsvoering is funest voor deze groeiverwachting en daarmee voor de bedrijvigheid in Gelderland en Limburg. Het bedrijfsleven ondersteunt dan ook alle mogelijke inzet om ruimere vluchttijden van de luchthaven te waarborgen. Een gezond Airport Weeze is voor de regio essentieel.
Provincie:
Tag(s):