dinsdag, 17. maart 2009 - 19:02

Lokale sponsors geven gul aan gehandicaptensport

Werkendam

Op donderdag 26 maart krijgt de gehandicaptensport in de gemeente Werkendam een financiële duw in de rug. Aan een stichting en twee verenigingen wordt een geldbedrag, dat door verschillende sponsoren uit de gemeente bijeen is gebracht, uitgereikt door het Nationaal Fonds Gehandicaptensport.

Het geld is bijeen gebracht door de Lionsclub Werkendam, diverse sponsoren van het Sportgala en de supportersvereniging Kozakken Boys. Met het Nationaal Fonds Gehandicaptensport is afgesproken dat het grootste deel van dit bedrag besteed gaat worden aan lokale projecten, gericht op de gehandicaptensport. De stichting en verenigingen die een deel van dit geld krijgen overhandigd, hebben een projectaanvraag ingediend bij het Fonds en zullen een korte toelichting op de plannen geven.

Op vrijdag 13 februari vond in de Rietpluim in Dussen het tweede Sportgala van de gemeente Werkendam plaats. Het Sportgala heeft niet alleen als doel om aandacht op sport te vestigen en de kampioenen te eren. Een belangrijk doel is ook aandacht vragen en geld inzamelen voor een goed doel. Evenals vorig jaar is dit jaar als goede doel gekozen het sporten voor mensen met een beperking. Daarvoor is geld ingezameld bij sponsoren en op de avond zelf is gecollecteerd door het Nationaal Fonds Gehandicaptensport. Het geld is in ontvangst genomen door mevrouw Nelli Cooman, voormalig nationaal en internationaal kampioene op de 60 en 100 meter hardlopen.
Provincie:
Tag(s):