zaterdag, 18. juli 2009 - 15:45

Lopers voor het goede doel

Komende week, tijdens de Vierdaagse van Nijmegen lopen meer dan 40 mensen mee voor Tim Foundation en Energy4All. Beide stichtingen zetten zich in voor onderzoek naar stofwisselingsziekten en de lopers hopen in deze vier dagen veel geld bijeen te lopen.

De goededoel lopers van Tim Foundation en Energy4All worden goed verzorgd op reis gestuurd. In een huis vlak bij Nijmegen, voor de gelegenheid omgedoopt tot Tim Foundation Hotel, wordt een flink aantal van de lopers ’s nachts ondergebracht. Vrijwilligers zorgen ervoor dat de lopers ’s ochtends op tijd bij de Wedren worden afgeleverd en na afloop weer worden terug gebracht. Onderweg zijn twee verzorgingsposten die de gesponsorde lopers van eten en drinken voorzien en waar eventuele blaren worden verzorgd.

Tim Foundation is opgericht in 2007 met als doel meer onderzoek naar mogelijke medicijnen tegen de ziekte te kunnen verwezenlijken. Door samenwerking van de stichting en Energy4All hoopt men meer bekendheid te krijgen voor de ziekte en meer fondsen te werven voor onderzoek met als uiteindelijk doel om een afdoende behandeling te vinden.

Eerder dit jaar hebben Energy4All en Tim Foundation besloten om samen te gaan werken met als eerste grote project de Nijmeegse Vierdaagse 2009. Het gezamelijke project wordt Walk4Energy genoemd, zie ook www.walk4energy.nl.

Lopers die alsnog besluiten alsnog voor een goed doel te lopen kunnen zich aanmelden op de website van de stichting: www.timfoundation.nl. De lopers krijgen maandag aanstaande op de Wedren hun shirts uitgereikt met een sponsorformulier.
Provincie:
Tag(s):