zondag, 21. juni 2009 - 12:29

Luchtmachtdagen trekken 220.000 bezoekers

Volkel

De jaarlijkse luchtmachtdagen op de Vliegbasis Volkel zijn dit jaar door zo'n 220.000 mensen bezocht. Zaterdag was met 145.000 bezoekers de drukste dag.

Op beide dagen ontstonden lange files naar het evenement. Sommigen moesten uren in de auto zitten om een plekje te bemachtigen op een van de parkeerplaatsen.

Tijdens deze altijd drukbezochte Luchtmachtdagen konden bezoekers zich vergapen aan defensiematerieel, meedoen aan spelletjes en zich laten informeren over de taken van de luchtmacht. Belangrijkste publiekstrekkers waren toch wel de vliegshows, waaraan twaalf Europese landen deelnamen met in totaal zo'n 150 vliegtuigen.

Zaterdag werd de fitness quick test in gebruik genomen. Het startsein werd gegeven door de voorzitter van het NOC*NSF, Erica Terpstra, staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries en plaatsvervangend commandant luchtstrijdkrachten, generaal-majoor Erik Oliemans. Met de fitness quick test konden de bezoekers een indicatie krijgen of zij door de fysieke keuring kunnen komen.

Ook liet mr Pieter van Vollenhoven zich rondleiden over het terrein van de vliegbasis.
Provincie:
Tag(s):