woensdag, 11. februari 2009 - 12:14

'Luchtvaart demonstreert op verkeerde plek'

Den Haag

Woensdagmiddag hebben de ondernemingsraden van KLM, Martinair, transavia.com en de Luchthaven Schiphol in Den Haag gedemonstreerd voor de afschaffing van de vliegtaks.

De maatschappijen en de luchthaven willen af van de vliegtax omdat in deze financiële moeilijke tijd steeds minder mensen reizen vanaf Schiphol maar kiezen voor buitenlandse luchthavens waar geen milieuheffing geld.

Volgens Milieudefensie is dat lariekoek en kloppen de cijfers die Schiphol op haar eigen website meldt niet. Volgens de milieubeweging hebben alle grote luchthavens te maken met forse dalingen.

‘Demonstreren tegen de bescheiden vliegtaks, die passagiers die in Nederland opstappen betalen, is de omgekeerde wereld’, aldus Milieudefensie.

Zij nodigen KLM, Schiphol en het kabinet uit om samen te gaan demonstreren in Duitsland en België, waar vliegen nog volledig belastingvrij is.

Volgens de milieuorganisatie een absurde situatie gezien de milieuschade die vliegreizen veroorzaken. Meta Meijer, campagneleider verkeer bij Milieudefensie: ‘Een belasting op een luxe en milieubelastende activiteit moet je niet afschaffen als de economie even tegenzit.’
Provincie:
Tag(s):