donderdag, 9. april 2009 - 19:20

M wil terugkoppeling van resultaten

Den Haag

Aanklagers kennen koudwatervrees om via de media terug te melden wat een anonieme tip teweeg heeft gebracht. Dat stoort Guus Wesselink, directeur van Meld Misdaad Anoniem, kortweg M.

Soms willen persofficieren wachten met het via de media geven van feedback over wat er met anonieme tips is gebeurd. Het argument dat een zaak 'nog onder de rechter is', stoort Wesselink: ‘Dan lopen mij de rillingen over de rug. Politie en OM kunnen best een tekst maken waarmee ze niet te veel details prijsgeven. Iets als: er zijn drie aanhoudingen verricht, mede naar aanleiding van een anonieme tip. Je kunt het aankleden zoveel als je wilt’, aldus de M-directeur in Opportuun, het personeels- en relatiemagazine van het OM.

Toen M. startte, ontmoette het argwaan. Een 'kliklijn', werd het vaak genoemd. En opsporing was voor politie en OM, dus waar bemoeide M zich mee! Inmiddels is M. geaccepteerd. De stichting werkt samen met politie en justitie en tal van andere instanties. Politie en OM hoeven niet passief de anonieme tips via M. af te wachten. Zij kunnen zelf, samen met de gemeente, actief op maat gesneden M-campagnes inzetten om tips te genereren.
Provincie:
Tag(s):