vrijdag, 6. november 2009 - 18:07

MAA verwerkt record aan vracht

Beek

In de maand oktober is er op Maastricht Aachen Airport (MAA) in totaal 8.200 ton vracht afgehandeld. Nog nooit werd er in één maand een grotere hoeveelheid vracht verwerkt op de luchthaven, zo meldt het vliegveld in Zuid-Limburg.

Het grote volume is o.a. te danken aan de acquisitie van nieuwe vrachtroutes naar het Verre Oosten en Moskou en de groei van het aantal vluchten van bestaande klanten van en naar Istanbul en Nairobi. Ook de dagelijkse expressvluchten en het aantal charters laat sinds enige tijd een groei zien.

Sander Heijmans, CEO van Maastricht Aachen Airport en Maastricht Handling Services: “met deze goede ontwikkeling verwachten we dit jaar uiteindelijk minstens evenveel luchtvracht te verwerken en wellicht een lichte groei te realiseren ten opzichte van 2008/’09. Wij bleven ook tijdens het zwaartepunt van de economische crisis altijd ruim beter presteren dan het marktgemiddelde”.

Om verdere groei te kunnen accommoderen realiseert MAA een volledig nieuwe cargoterminal van 18.000 m2 aan de oostzijde van de luchthaven. Het bijbehorende platform wordt ingericht op het afhandelen van o.a. de nieuwe Boeing 747-800F. Naar verwachting is de nieuwe cargoterminal vanaf 2011 operationeel.
Provincie:
Tag(s):